Skip to main content

Eventyrlig Oppussing valgte Fremtidens Fundament, fordi det er raskt å etablere og skåner naturen

I naturskjønne Urke har skruefundamenter lagt grunnlaget for en av de flotteste prosjekter i tv-programmet Eventyrlig Oppussings historie. Med skruefundament kunne et fantastisk tilbygg realiseres på bare fire dager.

Naturen på Urke i Møre og Romsdal er spektakulær og vakker. I dette landskapet ligger en A-frame hytte med fantastisk utsikt. Den mørke hytta innbyr til å gi eierne mer luft og lys, og gjengen bak det populære tv-programmet Eventyrlig oppussing bestemmer seg for å bygge på hytta.

– Vi er de eneste, som har en løsning som gjorde dette prosjektet realiserbart på så kort tid som tv-teamet hadde, forteller Rune Roepstorff Nissen, daglig leder i Fremtidens Fundament. 

Sammen med gode medarbeidere tok han turen til Hjørungfjorden og fikk satt ned skruefundamentene som holder tilbygget oppe.

Flyttet naturen inn

Eventyrlig Oppussing er i sin åttende sesong i Norge og har gjort mange forskjellige prosjekter gjennom årene. Hytta på Urke i Hjørungfjorden var likevel første gang Halvor Bakke og teamet gikk løs på en A-frame hytte.

En a-framebygning ser ut som en A. Taket utgjør også veggene og gir ofte en skarp takvinkel. Hytta på Urke er over 40 år gammel og var mørk og upraktisk. 

For å gi eierne en god spiseplass bestemte Bakke og teamet at de skulle bygge på hytta med et glassbur på 12 kvadratmeter. Utbygget ga hytta en helt annen nærhet til naturen, og med store glassflater kommer hele den fantastiske utsikten inn i hytta. 

Hele tilbygget ble satt opp på skruefundament fra Fremtidens Fundament. Etter arbeidene var det nesten ikke spor av fundamenteringsjobben.

– Maskinene og fundamenteringen etterlater nesten ikke spor i naturen. Det passer godt til det fantastiske, norske landskapet. Selv etter en ukes hektiske byggearbeider var ikke uteområdene rundt hytta ødelagt eller måtte repareres, forteller Nissen.

Miljøvennlig fundamentering

Skruefundamenter er den eneste fundamenteringen som gir en sikker og holdbar fundamentering, men samtidig et minimum av avtrykk i naturen. Det er ikke nødvendig å sprenge eller rydde terrenget for å få satt skruefundamentet i jorden.

–Skruefundament er er en av få metoder som kan få på plass fundamentering på så kort tid. Vi var forberedt på grunnforholdene. Med skruefundament kan vi få et godt grunnlag i både leire, sand, grus og fjell, sier Nissen.

Fra hans team var enige med tømrerne om plassering av skruefundamentet og lastene på prosjektet, tok det bare én time før de var ferdig. En ytterligere gevinst er at sammenlignet med tradisjonelt støpt fundament gir skruefundament 95 prosent mindre utslipp av co2.

– På hytteprosjekter som dette bruker vi alltid V-serien. Dette er skruefundament som har lang levetid og som er statisk beregnet. Når det skal bygges så raskt og med så mange i sving samtidig, må det være profesjonelt, forteller han.

Fornøyde eiere

For de, som så programmet på tv i oktober, var det tydelig at eierne var overrasket og svært fornøyde med resultatet. Hele hytta fikk en kraftig oppgradering med innvendig maling og nytt interiør.

– Med vanlig fundamentering ville skadene i naturen vært store. Og tiden ville gått fra prosjektet. Skruefundamentering er den eneste metoden som kan brukes på prosjekter i så sårbar og vakker natur uten å ødelegge landskapet, sier Rune Roepstorff Nissen.

Om Fremtidens Fundament

Fremtidens Fundament jobber for bruk av grønnere fundamenter, med fundamentskruer, produkter og tjenester av høy kvalitet som ikke går på akkord med geoteknisk fagkunnskap eller faktisk klimavennlighet.

Verdimessig har vi fokus på gode kundeforhold, høy fagkunnskap og god kommunikasjon. Fremtidens Fundament vil gjøre det trygt og enkelt å bruke grønne fundamenter. Vi vil gjøre fundamentet til den beste delen av bygget.

Vil du vite mer?

Rune Roepstorff Nissen, direktør
Fremtidens Fundament
Bjørkelangen Serviceveien 5
1940 Bjørkelangen, Norge
Telefon: +45 2872 7306
E-post: frem@fremtidensfundament.dk
Tlf. (+45) 28 72 73 06
www.fremtidensfundament.no