Skip to main content

Makary Nowicki er utnevnt til daglig leder i Fremtidens Fundament i Norge. Denne stillingen skal han bruke til å få enda flere nordmenn til å velge bærekraftige skruefundamenter – for miljøet og naturens skyld.

Hvis man spør Fremtidens Fundament, er det behov for å sette fart på bærekraftig bygging i Norge. Alt for ofte gjør byggherrene «bare som de pleier» når de bygger nytt. De fjerner trær og busker, graver et stor hull og kjører vekk jorden i lastebiler. Deretter kommer det flere store lastebiler og fyller hullet med CO2-tung betong.

Dette har Makary Nowicki en mening om:

«De tradisjonelle betongfundamentene medfører store og unødvendige CO2-utslipp og ødelegger den vakre, norske naturen. Det vil jeg bidra til å gjøre noe med.»

Den norske naturen skal bevares

Makary brenner for å jobbe med bærekraftige skruefundamenter, og han ser det som sin viktigste oppgave å bidra til å bevare den vakre, norske naturen:

«Jeg liker den norske naturen, og det er virkelig meningsfylt å få være med på å bevare den», sier Makary, og fortsetter:

«Min oppgave i Fremtidens Fundament i Norge er å gi enda flere nordmenn muligheten til å velge et mer miljøbevisst fundament.»

Skruefundamenter er bransjens nye elbil                 
Rent markedsmessig ser Makary Nowicki et stort potensial i de bærekraftige skruefundamentene fra Krinner, som Fremtidens Fundament forhandler.

«Krinners skruer er de beste på markedet», sier Makary, og fortsetter: «Krinner-skruenes levetid er godt dokumentert, og de har et svært godt sortiment og det største utvalget av størrelser.»

Makary er overbevist om at skruefundamentet er et reelt og bærekraftig alternativ til det tradisjonelle betongfundamentet. Skruefundamenter gir lavere CO2-utslipp og lavere material- og energiforbruk, både i produksjon og bruk. I tillegg kan skruefundamentene skrus opp hvis bygget skal rives, og gjenbrukes i en annen bygning.

«Det er et enormt potensial i bærekraftige skruefundamenter. Det grønne skiftet er i gang. Se bare hvor mange land som har begynt å investere i grønne alternativer, f.eks. å skifte ut fossilbiler med elbiler. Jeg tror det samme kommer til å skje i byggebransjen», sier Makary.

Spennende utfordringer og et godt arbeidsmiljø

Makary startet i Fremtidens Fundament med fire måneders praksis ved avdelingen i København, så han kan allerede fortelle hva han liker best ved å være leder i Fremtidens Fundament. Det handler om å ha en hverdag med spennende utfordringer og et godt arbeidsmiljø. Makary fremhever at hvert eneste prosjekt med skruefundamenter er nytt og spennende.

«Hverdagen er veldig variert. Selv om alt handler om skruefundamenter, er alle prosjektene forskjellige. Vi må hele tiden tenke kreativt, slik at vi klarer å verne omgivelsene og tilpasse de bærekraftige skruefundamentene til den omkringliggende naturen», forklarer han.

Om Makary Nowicki

Makary har bachelorgrad i IT og informasjonssystemer fra Universitetet i Sørøst-Norge.

Hans forrige jobb var som tømrer i familiebedriften, og før det var han innom McDonalds og

SmartService.

Privat bor Makary i Aurskog, i en tomannsbolig med sine foreldre og sin forlovede. Når han ikke er opptatt med bryllupsplanlegging, liker han å bruke fritiden sin på å være sammen med venner og familie, game og se på film og serier.

Makary Nowicki tiltrådte som daglig leder av Fremtidens Fundament i Norge 27. februar 2023.

Som daglig leder har Makary ansvaret for kundekontakt, prosjektering og montering av de bærekraftige skruefundamentene fra Krinner.

Fremtidens Fundament er eneforhandler i Norge av skruefundamenter fra det tyske selskapet KRINNER – den opprinnelige oppfinneren av produktet.

Mer informasjon:

Rune Roepstroff Nissen, direktør

Rune@fremtidensfundament.dk

Telefon: (+47) 45 87 60 10

Makary Nowicki, prosjektleder

Fremtidens Fundament AS

Serviceveien 5, 1940 Bjørkelangen

E-post: makary@fremtidensfundament.no

Telefon: +47 458 76 010